Hoe je met een simpel cadeautje een nieuwe werknemer welkom kan heten in je bedrijf

Een nieuwe werknemer is een nieuwe aanwinst voor je bedrijf. Je wilt hem of haar natuurlijk goed ontvangen en laten weten dat je blij bent met zijn of haar komst. Een simpel cadeautje is een leuke manier om dit te doen.

Waarom een welkomstgeschenk?

Een welkomstgeschenk is een kleine attentie die laat zien dat je om je nieuwe werknemer geeft. Het is een manier om hem of haar te laten weten dat hij of zij welkom is in het team en dat je hem of haar waardeert.

Een welkomstgeschenk kan ook helpen om de nieuwe werknemer zich thuis te laten voelen in het bedrijf. Het is een symbolisch gebaar dat laat zien dat je geïnteresseerd bent in hem of haar en dat je hem of haar wilt helpen om een goede start te maken.

Wat voor cadeautje geef je?

Bij het kiezen van een welkomstgeschenk is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren:

  • De leeftijd en interesses van de nieuwe werknemer. Kies een cadeautje dat bij hem of haar past.
  • Het budget. Je hoeft niet veel geld uit te geven om een leuk cadeautje te vinden.
  • De aard van het bedrijf. Kies een cadeautje dat bij de uitstraling van het bedrijf past.

Hier zijn een paar ideeën voor welkomstgeschenken:

  • Kantoorbenodigdheden. Dit is een praktische en nuttige keuze. Denk aan een notitieboekje, pennen, een agenda of een bureaulamp.
  • Een gepersonaliseerd cadeau. Dit is een persoonlijke en unieke keuze. Denk aan een naambordje, een sleutelhanger of een mok met de bedrijfsnaam erop.
  • Een cadeaubon voor een lokale winkel. Dit geeft de nieuwe werknemer de vrijheid om zelf een cadeautje uit te kiezen.

Maak het persoonlijk

Een welkomstgeschenk wordt nog persoonlijker als je er een persoonlijke boodschap aan toevoegt. Schrijf bijvoorbeeld een kaartje met een paar woorden van welkom of een persoonlijke herinnering aan het sollicitatiegesprek.


Ouder bericht

x